EZO MINIATŰR CSAPÁGYAK

EZO MINIATŰR CSAPÁGYAK

A japán Sapporo Precision csoport létrehozása, azaz 1960 óta birtokolja az „EZO” márkanevet. Az „EZO” márka ismertsége az eltelt években figyelemre méltóan növekedett, és 28 országból a felhasználók mély bizalmát élvezi. 
Időközben a Sapporo Precision csoport már a tengeren túlon is létrehozott újabb gyárakat, melyben a legfejlettebb, automatizált gyártási rendszerekkel gyártják a kiváló minőségű csapágyakat. A Shanghai-i gyár megalapítását követően egy új márkát, az SPB-t is bevezették, az EZO követőjeként.

A nagypontosságú EZO csapágyak 0,6 – 90 mm-es furattal kaphatók, különféle kivitelekben.

Az alábbiakban a legfőbb EZO csapágytípusok jellemzőit ismertetjük:

Extra-miniatűr csapágyak

Az extra-miniatűr csapágyakat olyan termékekbe ajánljuk, ahol követelmény a magas fordulatszám, alacsony súrlódási nyomaték, alacsony vibráció és alacsony zajszint

A 2 milliméteresnél kisebb furatú csapágyak többféle kivitelben megtalálhatók az EZO termékskáláján. Elérhetőek krómacélból vagy rozsdamentes acélból, normál vagy peremes kivitelben, tömített, vagy nyitott változatban.

Alkalmazási példák: merevlemez motorok, lépcsőmotorok, ventilátor motorok, kódoló berendezések, műszerek, kis motorok, nyomógörgők, stb.

Extra-keskeny típusú csapágyak

A 6800 és a 6900 szériájú vékony csapágyak a kis keresztmetszetüknek köszönhetően kevés helyet foglalnak, így lehetővé téve a méretcsökkentést és a súlymegtakarítást. Az EZO egyedülálló 6700-as szériájú extra-keskeny típusú csapágyai is széles választékban kaphatók. 

Az extra-keskeny típusú csapágyakat sok kis golyóval szerelik, így a súrlódási nyomaték és a nyomaték-ingadozás alacsony. Ezek a csapágyak nagyon rugalmasak és egyenletes futásúak.

A súly és a beépítési hely csökkentése érdekében csőtengely alkalmazását javasoljuk.

A 6700-as és 6800-as szériájú keskeny típusú csapágy többféle kivitelben kaphatók, pl.: nyitott és tömített, peremes, rozsdamentes acél, speciális szélességű kivitelek, 10-50 mm közötti furattal.

alkalmazási példák: robotok, orvosi eszközök, irodai gépek, optikai műszerek, sebességcsökkentő berendezések, mérőműszerek, stb.

Nagyméretű rozsdamentes acél csapágyak

A nagyméretű rozsdamentes acél csapágyakat rozsda- és korrózióálló rozsdamentes acélból gyártja az EZO.

A rozsdamentes acél a csapágyacélnál jobban ellenáll a rozsdának és a korróziónak, –60°C és +300°C közötti hőmérséklettartományban alkalmazható a megfelelő kenőanyag, és tömítéstípus kiválasztása esetén.

A 6000H, 6200H és 6300H tömeggyártású szériák különféle tömített kivitelben kaphatók.

Alkalmazási példák: élelmiszer feldolgozás, nyomdaipari gépek, motorok, orvosi berendezések, textílgépek, optikai műszerek, pumpák, stb.

⇓ Részletes műszaki információkért kérjük töltse le az EZO hivatalos katalógusát! ⇓

Letölthető állományok
Vissza