Askubal Gömbcsuklók és gömbszemek

Askubal Gömbcsuklók és gömbszemek

Az Artur Steyfert céget 1930-ban alapították, amiből később lett az Askubal márkanév. A cég ASKUBAL, ASKUROL és ASK márkaneveken forgalmaz minőségi termékeket a csapágyszektorban. Az ISO 9001-el tanúsított minőségirányítási rendszer garantálja az állandó magas minőséget. Az Askubal különféle minőségben és kivitelben szállítja a gömbcsuklókat - a vevő alkalmazásától és elvárásaitól függően.

 

Hagyományos gömbcsuklók és gömbszemek

Ebbe a kategóriába tartoznak azok a gömbcsuklók, melyek azt az alapfeladatot látják el, hogy terhelést vegyenek le a szerkezetről, biztosítsák, hogy az elemek egy bizonyos tartományban el tudjanak mozdulni. Ezáltal a szerkezet rugalmasabb, és hosszabb élettartamú lesz.

Általános jellemzők:

  • Külső és belső csavarmenetes kivitelben is
  • Számos anyagpárosítással:

1. Acél-Nagy szilárdságú bronz (Nyomásálló lítium bázisú kenőzsír használata szükséges):

Turbulens alkalmazási körülményekhez, valamint változó és lökésszerű terhelésekre, kényszerfutás esetén kifejezetten javasolt. Erős lengőmozgások esetén körkörös mozgásokra korlátozottan ajánlott.

2. Acél-PTFE (kenőanyag nem szükséges, karbantartásmentes használat lehetséges):

Altalános felhasználási területekre, lökésszerű egyirányú statikus terhelésekhez nehéz kenéstechnikai körülmények között, kisebb elfordulások esetén alacsony súrlódási sebesség esetén javasolt az acél-nagy szilárdságú bronz párosítás helyett.

3.Acél-Acél (Nyomásálló lítium bázisú kenőzsír használata szükséges):

Turbulens alkalmazási körülményekre, erős, lökésszerű változó terhelésekhez, nagy ingó mozgások esetén ajánlott. Körkörös mozgásokhoz korlátozottan ajánlott.

  • Széles méretválaszték (belső átmerő: minimum akár 3mm, maximum akár 80mm, gömbszemcsapágyaknál akár maximum 200mm is lehetséges)
  • Minden gömbcsuklóház galvanizált és krómozott, hogy ellenálljon a korróziónak és az időjárásnak
  • Minden terméket Németországban gyártanak és ellenőriznek.

CAD Fájlok eléréséhez kérjük kattintson az alábbi linkre!

További részletekért kérjük töltse le az Askubal hivatalos termék katalógust az oldal alján!

 

Csapágyazott gömbcsuklók és gömbszemek

Mivel a gömbcsuklók felhasználási köre rendkívül széles, így előfordul, hogy a gömbcsukló belső gyűrűjébe egy nagy sebességgel forgó tengely kerül. Előfordulhat továbbá, hogy a gömbcsukló belső gyűrűje gyakran van egyirányú, vagy váltakozó irányú forgómozgásnak kitéve. Ilyenkor a hosszú élettartam érdekében kiemelten fontos, hogy minél kisebb legyen a belső gyűrűre ható súrlódási ellenállás. Ilyen esetekre kínálnak megoldást a csapágyazott gömbcsuklók és gömbszemek.

Általános jellemzők:

  • A külső és a belső gyűrű csökkentett súrlódású csapágy acélból készült, melyet precíziós gépekkel készítettek, majd hőkezeléssel tettek ellenállóbbá
  • A csapágygolyók alapos hőkezelésen átesett, csökkentett súrlódású csapágy acélból készültek
  • A gömbcsuklók már a gyártáskor elvannak látva kenőanyaggal
  • Terhelés(nincs axiális terhelés és a radiális terhelés sem lépheti át a határértéket) és rázkódásmentes használat esetén 300-950fordulat/perc közötti maximális sebesség

 

CAD Fájlok eléréséhez kérjük kattintson az alábbi linkre!

További részletekért kérjük töltse le az Askubal hivatalos termék katalógust az oldal alján!

 

Motorsport gömbcsuklók és gömbszemek

Ez a speciális kategória kimondottan a járműipar részére kifejlesztett termékeket tartalmazza, azon belül is a nagy igénybevételre tervezett gömbcsuklókat/gömbszemeket. Bár tény, hogy kiválóan működnek versenyautókban, azonban számos más járműben is gond nélkül megállják a helyüket, mint motorkerékpárok, go-kartok, vagy akár terepjárók és a hétköznapi személyautók.

CAD Fájlok eléréséhez kérjük kattintson az alábbi linkre!

Az önnek megfelelő alkatrész kiválasztásához és részletes műszaki információkhoz kérjük töltse le az Askubal hivatalos Motorsport katalógust az oldal alján!

 

Speciális célú, egyedi gömbcsuklók

A rendkívül sokféle alkalmazás miatt előfordulhat, hogy az Askubal szabvány gömbcsuklói nem felelnek meg a célra, ilyenkor egyedi méretű/kialakítású gömbcsuklók legyártása is lehetséges. Egyedi gömbcsuklók legyártásához azonban mindenképp szükség van egy megfelelően elkészített műszaki tervrajzra is. Ennek hiányában a gyártó nem fogja tudni legyártani a kért alkatrészt! Mint a legtöbb egyedi megoldásnál, itt is akkor lesz igazán gazdaságos a gyártás, ha nagyobb mennyiségben rendeljük.

 

Vissza