GMN labirint tömítések

GMN labirint tömítések

A GMN labirint tömítések ismertetése:

A GMN labirint tömítések acélból és alumíniumból készülnek. A speciális gyártási eljárás biztosítja a belső- és külső gyűrűk labirint-profiljának teljes fedését, mely optimális tömítési teljesítményt eredményez.
A labirint tömítéseket teljes, nem szétszedhető szerelésre kész egységként szállítjuk, acél belső gyűrűvel és alumínium külső gyűrűvel, melyek között a helyes beszerelést követően nincs érintkezés.

A GMN érintés nélküli tengelytömítéseit a súrlódásmentes csapágyakkal és hagyományos érintkező tömítésekkel megegyező, vagy közeli méretekben gyártják.

GMN labirint tömítés típusok

„L” típus

Az „L” típus tulajdonképpen a GMN standard réstömítése, mely beszerelés után megvédi a csapágyakat a szennyeződésektől, és a fröccsenő folyadékoktól. Ez a típus a legtöbb esetben elegendő védelmet biztosít a csapágynak, ez alól az egyedüli kivétel, ha a tömítés hosszabb ideig nagy folyadéknyomásnak van kitéve.

Technikai adatok:

  • Külső gyűrű anyaga: Alumínium (GD AlSi 12)
  • Belső gyűrű: Ötvözetlen acél
  • Hőállóság: -40 °és 200 °C között
  • Belső gyűrű átmérője: 15-210mm –ig (Egyedi gyártásban maximum 270mm –ig)
  • Szélesség: 10, 14, 15, 20, 22 mm (a tömítés méretétől függően)
  • Hézag mérete: állandó érték 0.2-0.5mm között, a mérettől függően
  • Tömítési hézag: Horizontális

„M” típus

 

Az „M” típus egy továbbfejlesztett változat, mely kimondottan nagy nyomású folyadékoktól védi a csapágyakat. Hatékonyságát annak köszönheti, hogy folyadékelvezető nyílásokkal lett ellátva, így ha nagy nyomású folyadék éri a tömítést, akkor nem csak szimplán lassítja és akadályozza a folyadék bejutását, mint az „L” típus, hanem el is vezeti a folyadékot. A többi technikai paramétere azonban megegyezik az „L” típuséval.

⇓ További műszaki információkért kérjük töltse le a GMN hivatalos tömítés katalógusát! ⇓

Vissza